Alhambra

Alhambra

Nära Granada ligger den världsberömda byggnaden Alhambra. Denna gamla fästning är en av de mest kända byggnaderna i världen. Idag kan du fortfarande hitta byggnader på denna plats som går tillbaka till 1300 -talet. Röda palatset, även kallat Alhambra, är en unik byggnad med spår av en lång period av europeisk historia på grund av dess långa historia med olika kulturer och influenser. Platsen har främst fungerat som en fästning och ett palats. Du hittar spår här av den islamiska världen och den kristna världen. Ibland också stilar från båda världarna i ett objekt. Det borde därför inte vara någon överraskning att Alhambra förtjänar att ingå på Unescos världsarvslista.

Boka snabbt

Alla biljetter och turer

Efter noggrant övervägande har vi valt ut de bästa resorna till Alhambra med vår partner Getyourguide. Dessa turer erbjuder den bästa upplevelsen för svenska och engelsktalande besökare.

Höjdpunkter

Alhambra kallas också en miniatyrstad eftersom många byggnader har byggts genom århundradena. De två viktigaste är naturligtvis The Nasrid Palaces och Christian Palace. Som namnet antyder består platsen för Nasrid Palaces av många strukturer och platser. De äldsta delarna av detta palatskomplex är från början av 1400 -talet.

En annan höjdpunkt i Alhambra är den äldsta delen. Detta är Alcazaba i Alhambra. Detta är fästningen från det trettonde århundradet. Fästningen ligger på en kulle som är cirka 200 meter hög och har därför ett fenomenalt läge med utsikt över hela platsen och staden Granada. Karaktäristiska är tornen och de inre och yttre väggarna som gör fästningen till en ogenomtränglig fästning.

Det finns många fler höjdpunkter att hitta men man bör absolut inte missa och det är Garden of Gardens, även känd som “Generalife of the Alhambra”. Denna vackra gamla trädgård är faktiskt en fastighet som går tillbaka till Nasrid -kungarnas tid. Det finns mycket grönt här, men också dammar med fontäner och vackra radhus. Vegetationen i trädgårdarna i trädgården kännetecknas främst av vackra rosbuskar, jasmin och myrten. Det är en härlig plats att gå vilse eller ta en romantisk promenad.

Alhambra har en lång historia. Den stora strukturen började en gång som en enkel fästning år 889. Den första fästningen byggdes på resterna av befästningar som går tillbaka till romartiden. De första tillförlitliga källorna talar dock om 889. För enkelhets skull kommer vi att använda detta år som födelseår för den imponerande strukturen som så småningom skulle bli Alhambra. Efter den första konstruktionen har det inte varit mycket uppmärksamhet på denna plats i århundraden. Det var inte förrän i mitten av 1300-talet som den moriska emiren Mohamed ben Al-Ahmar såg platsens skönhet och bestämde sig för att renovera de redan förfallna ruinerna av det sista fortet och bygga nuvarande befästning och palats. Ett stort ögonblick var emellertid år 1333. Detta är ögonblicket då Yusuf den första, sultanen i Granada, bestämde sig för att flytta in i palatset och förvandla det till ett kungligt palats. Det kungliga residenset hade sin funktion där fram till 1492. I fjol var också Reconquistas år. Bokstavligen betyder detta ord “återerövring”. Detta är det erövrade landet som kristna hade erövrat från morerna för flera århundraden sedan. Den kristna makten etablerade här det kungliga hovet. Det var faktiskt en plats där många administrativa beslut fattades.

FAQ: Alhambra

Til denne type grupper har vi et særligt program for besøg med en markant pædagogisk karakter. De professionelle, der er ansvarlige for disse besøg, har udover officielle guider, erhvervserfaring med undervisning ud over at have CAP (Certificate of Pedagogical Aptitude) ved universitetet i Granada. Forklaringerne fra vores guider vil altid være tilpasset gruppens uddannelsesniveau.

Ja, du kan göra det individuellt eller med hjälp av en professionell guide, för mer information om denna typ av besök, scheman, dagar … du kan surfa på webben där du hittar all slags användbar information att programmera ditt besök till Alhambra och Granada.

Naturligtvis kan du delta i en vanlig organiserad rundtur varje dag, som inkluderar biljetter, lokal officiell guide och transport, garanterad på spanska, engelska och franska, och som du kan hyra från den här webbplatsen precis framför en liten summa pengar för din bokning och betalning resten i sikte.

Load More